sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Tiistai 01.04.2014 - Selkäänmenoja kilpparista

Aprillipäivän treeneissä haettiin selkää kilpparista. Aloitettiin siis tilanteesta, missä kilppariin kääntynyttä kaveria kontrolloidaan sivulta. Tärkeää on pyrkiä tuomaan painetta kaverin lantion päälle, jotta tämä ei pääsisi liikkumaan tai palauttamaan guardia niin helposti. Päälläkään ei kuitenkaan jäpitetä vain paikallaan, vaan ollaan valmiita liikkumaan kaverin mukana ja tarpeen vaatiessa vaihtamaan kontrolli toiselle puolelle. Kaverin liikkuessa avautuu usein paikka ujuttaa oma kauempi käsi kaverin kainaloon. Toinen käsi viedään kaverin kaulan puolelta sisään ja otetaan turvavyöote kiinni. Hyvän kontrollin säilyttäminen yläkropasta on tärkeää, jotta kaveria saataisiin liikuteltua kilpparista.

Ensimmäinen selkäänmeno toteutetaan nykäisemällä kaveria takaviistoon samalla kun omat jalat ”saksataan” siten, että kauempi tukijalka siirtyy kaverin jalkaa vasten ja tässä kohtaa aiemmin ollut jalka tulee kaverin taakse. Yhtenäisellä liikkeellä käännytään kyljelleen ja pyritään samalla saamaan vähintään alempi hookki paikalleen. Pyörähdysliikettä voidaan myös jatkaa koko matka toiselle kyljelle, mutta tällöin kaulalla oleva käsi ei jää niin hyvään paikkaan kuristusta varten.

Mikäli kaveri puolustaa tätä liikettä hyvin pitämällä painopisteensä matalana ja levittämällä jalkojensa asentoa, voidaan selkään hakeutua myös hartioiden kautta. Pidetään turvavyöote edelleen tiukkana, mutta siirrytään kaverin lantion seudulta hieman ylemmäs kohti kaverin hartioita. Kaulan puoleisella olkapäällä aurataan kaverin päätä siten, että se kääntyy hieman sivulle ja kaverin leuka painuu kohti rintaa. Myös oma painuu vastaavaan asentoon, jolloin on mahdollista heittää kuperkeikka oman hartian yli. Turvavyöote pidetään koko ajan mahdollisimman tiukkana, jolloin kaveri seuraa perässä koko pyörähdyksen ajan. Viimeistellään selkäkontrolli taas hakemalla vähintään yksi hookki paikalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti