keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Sunnuntai 6.4. Juji, triangeli, omoplata


Hiottiin peruslopetuksia suljetusta guardista. Lähdettiin liikkeelle perusjujista. Ensimmäisenä tulee saada rikottua kaverin posture. Posturen rikkomisessa muistetaan käyttää myös jalkoja apuna. Otetaan ristikkäisellä kaverin käsi kiinni ja toisella kädellä ristikkäisestä kauluksesta, jotta saadaan pidettyä kaveria alhaalla. Puristetaan polvia koko ajan yhteen. Tuodaan lukotettavan käden puolella oleva jalka kaverin lantiolle ja lähdetään kääntymään kulmaan. Muistetaan puristaa edelleen polvia yhteen. Nostetaan lantiolla oleva jalka kaverin hartialinjalle. Puristetaan polvia yhteen, eli ei nilkkoja ristiin. Kaverin peukku tulee olla ylöspäin. Kiristetään lukko nostamalla lantiota ylös. Tärkeintä on muistaa puristaa polvia yhteen! Sekä kääntyessä että lukottaessa.

Kun kaveri puolustaa jujin tuomalla painoa päälle ja nitkuttelemalla käden turvaan, käännytään triangeliin. Muistetaan pitää lantio koko ajan ylhäällä. Jos kaverin käsi jää väärälle puolelle, tuodaan käsi oikealle puolelle omaa lantiota apuna käyttäen ja kiristetään triangeli. Jotta triangeli onnistuu, tulee lähteä liikkeelle hyvissä ajoin, ettei kaveri pääse prässäämään päältä.

Jos kaveri puolustaa triangelin tuomalla käden toiseen suuntaan, lähdetään kääntymään omoplataan. Selän päällä olevalla jalalla tuodaan kaveria maata kohti. Toinen jalka tuodaan maahan ja käännytään sen avulla kulmaan. On tärkeä kontrolloida kaveria koko ajan selän päällä olevalla jalalla. Käännytään kaverin sivulle ja kiristetään omoplata. Muistetaan kontrolloida kaveria lantiolta, jottei kaveri pääse pakenemaan. Käännyttäessä sivulle, voidaan myös ottaa kaverin nilkasta tai lahkeesta kiinni. Työnnetään kaverin jalkaa taaksepäin ja samalla työnnetään omilla jaloilla eteenpäin. Näin saadaan kaveri mahalleen, jolloin omoplata kiristyy nopeammin ja kaverin on vaikeampi puolustaa.

Jos kaveri puolustaa omoplatan nostamalla selän pystyyn, voidaan kääntyä takaisin triangeliin.

Juji, tirangeli ja omoplata ovat hyvä yhdistelmä suljetusta guardista. Tärkeää on olla ajoissa kun kaveri puolustaa onnistuneesti. Ei pidä jäädä liikaa roikkumaan lopetukseen, jota sillä hetkellä tekee vaan pitää pitää myös muut vaihtoehdot mielessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti