tiistai 14. elokuuta 2012

tiistai 14.8. - Sweeppi vastaiskuna ohitukseen

Joskus tuntuu, ettei sanoja löydä suomeksi. Ei treeneissä eikä varsinkaan näin jälkikäteen kirjoitettaessa. Kiitos kun ymmärrätte mua silti! :)

Tänään katsottiin paria "vastaiskua" siihen, kun kaveri lähtee tulemaan ohi ns. knee slide -ohituksella, jossa tämä liu'uttaa polven ristikkäisen jalan yli samalla kontrolloiden yläkroppaa. Hyvin yleinen ohitus siis kyseessä, on myös melko korkean prosentin tekniikka, joten puolustaakseen tätä on reagoitava ajoissa.

Molemmissa tekniikoissa lähdettiin ottamaan kaverin ristikkäisestä kauluksesta kiinni - alla on oltava kyljellään, jolloin kauluksesta kiinni ottava käsi on päällimäinen. Tämän käden tehtävänä on estää kaveria viemästä kättä kainaloon ja samalla pitää kaveri kaukana, jottei tämä saa painoa niin hyvin päälle.

Ensimmäisessä sweepissä suunta on sille kyljelle, jolle kaveri ei ohita. Otetaan toisella kädellä siis ristikkäisestä kauluksesta, ja toisella kiinni omasta päällimäisestä jalasta siten, että kaverin jalka jää jumiin. Sweepin onnistuminen edellyttää sitä, että kaveri pyrkii kontrolloimaan itse myös kauluksesta - paras tilaisuus on kaverin yrittäessä ristikuristusta. Kauluskädellä vedetään kaveria alas päin, eli oma kyynerpää kylkeä vasten, ja samalla käännetään oma lantio alle ja kaveri viedään itsen yli sweepaten. Kun otteet pysyvät paikallaan, voi käännön viimeistellä kuristuksella.

Päivän toinen tekniikka on selitetty minua paremmin tällä videolla. Kauluksen ote on sama, mutta ajoituksen kanssa täytyy olla vielä tarkempi. Sweepin suunta on nyt yläviistoon samalle puolelle, jonne kaveri yrittää ohittaa. Jos takaperin kuperkeikka ei luonnistu, täytyy lopuksi vain itse kääntyä perässä polvilleen. Ajoitus ratkaisee paljon, kuten videollakin todetaan, joten tämä vaatii aluksi treeniä.

Ylipäätään, lähtipä tekemään kumpaa tahansa tekniikkaa, on ajoituksen oltava kohdillaan. Kaverin ei saa antaa viedä polvea mattoon saakka, eikä tämä etenkään saa saada päälimmäistä kainaloa haltuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti