perjantai 31. elokuuta 2012

NLO World Championships 2012

Viime viikonloppuna kisattiin Jyväskylässä maailmanmestaruuksista kun perinteeksi muodostunut Naamalukko -kisa oli tänä vuonna nimetty NLO World Championships. Because we can. Lauantaina kisattiin lukkopainissa ja sunnuntaina BJJ-titteleistä.

Venla tarkkana sääntöpalaverissa
Lauantaina Fight Clubin tytöistä edustivat Annika (aloittelijat ja kokeneet +60), Heli (kokeneet -60) sekä Elina (kokeneet +60). Annika sai aloittelijoissa ensin vastaansa ulkojyväskyläläisen - nykyisen tamperelaisen - Liisan. Matsi lähti käyntiin Annikan alasviennillä ja hienolla jalkalukkoyrityksellä, mutta Liisa sai voittoon tarvittavat pisteet kokoon pisteellisellä ajalla ja eteni näin ollen finaaliin ottaen myös kultaa tässä sarjassa. Finaalissa vastassa oli niin ikään ulkojyväskyläläinen Sini, joka paini hienosti hopealle.

Liisa ja Annika
Kokeneissa +60 sarjassa Annika sai ekalla kierroksella vastaansa Sinin. Sini pääsi hallitsemaan ottelua alasviennillä ja pysymällä päällä, mutta Annika sai puolustettua hyvin, eikä lopetuksia päästy näkemään. Annika kisasi vasta toista kertaa, ja muutaman kuukauden aikana on tapahtunut paljon edistymistä. Tästä on hyvä lähteä kohti syksyn tulevia kisoja.

Kokeineiden finaalissa kohtasivat Elina ja Sini. Elina aloitti guardiin vedolla, josta lähti hakemaan ensin jalkalukkoa ja sen epäonnistuttua vaihtoi sviipin hakemiseen. Elina päätyikin päälle, mutta harmittavasti vielä pisteettömällä ajalla. Varsinaisen ajan jälkeen tilanne oli tasan molemmilla olleen -1 pisteen vuoksi ja mentiinkin suoraan jatkoajalle. Sini sai tehtyä alasviennin ja muutaman minuutin taiston jälkeen sai kaivettua americanan. Kokeneiden mitalit siis järjestyksessä Sini, Elina, Annika.

kokeneet +60 ninjattaret
Heli edusti pienempiä lukkopainineitoja, ja sai ensimmäisellä kierroksella vastaansa Kuopion Vuokon. Ottelu päättyi harmittavasti Vuokon voittoon ja Heli eteni pronssimatsiin. Häviön jälkeen sisuuntunut Heli sai matsissa vastaansa virolainen Merlyn Tähen, ja toi matsista voiton Jyväskylään. Hienosti painittu.

kokeneet -60
Sunnuntaina klubin edustus oli Helin ja Elinan varassa, jotka kisasivat molemmat sinivöisten -69 sarjassa. Tuore sinivyö Heli sai vastaansa jälleen BJJ Centerin Marian, joka vei tällä kertaa voiton edeten finaaliin. Toisella puolella kaaviota Elina kohtasi Liisan. Kuulopuheiden mukaan Elina sai guardiin vedon jälkeen sviipattua itsensä päälle ja ohitettua Liisan guardin, ja eteni tällä 5-0 voitollaan finaaliin. Finaalissa Maria vei tällä kertaa pidemmän korren ja Jyväskylään tuli tällä kertaa hopeaa ja pronssia. Heli sai korkattua sinisen vyönsä kotikisoissa ja Elinan otteissa näkyi niihin kaivattua aloitteellisuutta, mikä näkyi heti tuloksissa.

Sinivöiset -69
Pahoittelut siitä, että matsien kuvaukset ovat hyvin hajanaisia -  ne koostuvat siitä mitä tuomaripöydän takaa ehti havaita, ja matsien jälkeen kuulla. Kisaajien lisäksi tyttöjä edustivat hienosti ;) allekirjoittanut ja Hanna tuomareina, sekä Lintsi ja Annukka, joiden vastuulla oli tärkeääkin tärkeämpi punnitus ja gi:n tsekkaus. Emmi hoiti myös hienosti pestiä kulmamiehenä. Taisi siinä tulla parhaan seuran palkinto myös Jyväskylään. Tulokset kokonaisuudessaan löytyvät täältä.

Hanna ja neljä pistettä
Tällä viikolla ollaankin sitten oltu Martin Aedman leirin pauloissa. Ensi viikolla tyttöpainit palaavat ruotuun kahden viikkotreenin voimin. Syksyn kisakausi on nyt käynnistetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti