maanantai 31. heinäkuuta 2017

Tiistai 11.7. - Lassot viuhuu osa 2

Meikäläisen kesälaitumilla kirmaamisen vuoksi blogin päivittäminen on hieman viivästynyt ja heinäkuun teksit siksi väärässä järjestyksessä. Pahoittelut siitä uskollisille lukijoille! Treenattukin kuitenkin on - ohessa tekstit heinäkuun lassotekniikoista:

-----------------------------------------------------------------------

Tiistain jatkettiin lassojen kanssa touhuilua, lähtien suljetusta guardista ja puolispiderin kautta kuten edelliskerrallakin.

Tällä kertaa treenattiin tilannetta, missä kaveri lähtee puskemaan sideen ei-lasson puolelta. Tämä voi tapahtua vahingossa otteiden herpaannuttua, mutta kaveria voidaa myös houkutella tähän tilanteeseen irrottamalla puolispider ja tuomalla tämä jalka kaverin lasson puoleisen polven ulkopuolelle. Tällöin kaverille avautuu näennäisesti vapaa reitti sivulle. Kun kaveri lähtee puskemaan päälle, ollaan kuitenkin valmiita ja tartutaan tätä vapaalla kädellä ulommaisen jalan polvesta. Polvesta nostamalla sekä lassohookilla vetämällä kipataan kaveri mahan yli lassonpuoleiselle kyljelle. Tässä(kin) sweepissä tärkeintä on löytää oikea ajoitus, jolloin kaverin painopiste horjahtaa ja sweeppaminen muuttuu kevyeksi. Väkisin nostamalla tekniikka on hyvin raskas toteuttaa.

Mikäli ajoitus ei osu kohdalleen ja kaveri pääsee sivukontrolliin, ei hätä ole tämän näköinen (ainakaan ruskea- ja mutsavöisille) olettaen, että lassohook on onnistuttu pitämään tiukasti paikallaan. Tästä voidaan nimittäin hyökätä lassottuun käteen hauislukolla tuomalla oma vapaa käsi kaverin kainalon alta ja tuomalla lassojalan nilkka toisen jalan polvitaipeeseen. Tässä vaiheessa lassokäden voi irrottaa ja tarttua sillä toiseen käteen. Lukko kiristetaan vetämällä sekä käsillä että jaloilla kaverin kättä alaspäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti