sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

IBJJF Worlds 2017 - lyhyt kisaraportti

Hotellin uima-altaalla patsastelua
 Onhan tässä jo yli kuukausi kisoista mennyt, mutta päivitellään nyt Amerikan kuulumiset lyhyesti. Kesäkuun alussa käytiin siis IBJJF MM-kisat tuttuun tapaan Long Beachilla. Jyväskylästä matkaan lähti kolmen naisen kisaedustus, kokeneina konkareina Venla ja Elina, ja mm-ensikertalainen Laura. Elina ja Laura kisasivat purppuravöisissä, Venlalla kyseessä oli neljännet kisat mustavöisenä. Hanna lähti myös reissuun valmentajan roolissa, mikä oli kultaakin kalliimpaa. Hienoa, että meidän seurasta oli näinkin suuri edustus lahden toisella puolella.

Ensimmäisenä kisamatolle jo torstaina astuivat Laura ja Elina, lähes samanaikaisesti. Laura otteli -64kg sarjassa, Elina -74kg. Molempien matsit lähtivät käyntiin melko samantapaisesti vastustajan vetäessä guardiin ja hakiessa spider- ja lassohookkeja paikoilleen. Valitettavasti vastustaja oli tällä kertaa pikkuisen edellä kummassakin matsissa ja meidän purppurakaksikon kisat päättyivät täyden otteluajan jälkeen pisteillä vastustajalle. Valitettavasti näin kuukausi kisojen jälkeen kaaviot ovat jo kadonneet internetin syövereihin, joten vastustajat jäävät tällä kertaa nimettömiksi.

Venla aloitti kisaurakkansa lauantaina, mustavöisten avoimessa sarjassa. Kuudentoista naisen sarjassa ensimmäisen kierroksen vastustajaksi asettui aiemmista kisoista tuttu Mackenzie Dern. Täyden otteluajan jälkeen matsi päättyi pistein 5-0 Venlalle ja kisa jatkui seuraavalle kierrokselle. Toisessa matsissa vastaan tuli uusi kisatuttavuus Jessica Flowers. Matsi meni jälleen täyden ajan, ja päättyi tällä kertaa Jessican hyväksi pistein 5-0. Näin Venlalle sijoitus 5.-8. avoimesta sarjasta.

Omassa sarjassa Venla pääsi ottelemaan vasta sunnuntaina, vastassa oli tuttu vastus Tayane Porfirio. Tayane otti aloitteen ottelussa guardiin vedolla, ja aikansa työskenneltyään guardista kaivoi tämä taidokkaasi polvilukon paikoilleen. Tuloksena siis mm-hopeaa pieneksi jääneestä sarjasta.

Tällainen lyhykäinen raportti tällä erää, minä (Venla) kirjoittanen oman blogini puolelle lähiaikoina enemmän omista fiiliksistä, ja jos Laura tai Elina innostuu avaamaan omaa kisaansa tarkemmin, niin tekevät sen varmasti täällä.

Kisakolmikko Ruotsin vahvistuksella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti