maanantai 24. huhtikuuta 2017

Tiistait 11. ja 18.4. - Pistelaskua ja kisadrillejä

Finnish Openeiden sekä muiden kevään ja kesän kisojen vuoksi vedimme parit peräkkäiset treenit keskittyen hieman enemmän kisanäkökulmaan painimisessa. Emme treenanneet uusia tekniikoita, vaan ohjelmassa oli paljon lyhyitä ja kovatempoisia positiosparrieriä (avoimesta guardista alta ja päältä) sekä normaalia sparria pystystä. Tavoiteena oli sekä hioa omia lempitekniikoita että kiinnittää huomiota sweeppien ja ohitusten jälkeiseen nk. scramble-tilanteeseen. BJJ:ssähän kaikki pistesuoritukset vaativat 3 sekunnin kontrollin kaverista, joten tilanteet on tärkeä tehdä kunnolla loppuun saakka sekä varmistaa hyvä kontrolli kaverista suorituksen jälkeen. Ohessa on lista kaikista BJJ:n pistesuorituksista:

Alasvienti: 2 pistettä
Sweep: 2 pistettä
Polvi pakilla: 2 pistettä
Guardin ohitus: 3 pistettä
Mount (vastustaja mahallaan tai selällään): 4 pistettä
Selkäkontrolli (turvavyö + hookit): 4 pistettä

Esim. ohituksesta ei saa pisteitä niin kauan kuin kaverin jalat ovat osittainkin välissä

IBJJF:n sääntökirja löytyy kokonaisuudessaan täältä. Sieltä voi lukea tarkemmat vaatimukset ja mahdolliset poikkeukset pisteytykseen sekä luonnollisesti kaikki muutkin voimassaolevat säännöt. Mutta paras tapa opetella sääntöjä on lähteä rohkeasti kisaamaan! :) Ekoja (tai vaikka toisiakin) kisojaan odotellessa voi lukea esim. oheinen blogiteksti.

Tiistain treenien välissä juhlittiin pääsiäistä painien Hannan ja Venlan ohjauksessa. Tästä vierailusta on tulossa pidempi juttu myöhemmin.


"Ottelussa joko voitetaan tai opitaan"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti