tiistai 11. huhtikuuta 2017

Tiistai 4.4. - Jalkalukkoja x-guardista

Tiistaina jatkettiin vielä x-guardin parissa, tällä kertaa keskittyen lukkopainitekniikoihin. Teimme aluksi jo tutuksi tullutta drilliä normaalin x-guardin ja yhden jalan x-guardin välillä. Päivän tekniikat lähtivät tilanteesta, jossa kaveri on sweepattu mattoon yhden jalan x:stä. Sweepin yksityiskohtia voi tarvittaessa muistella täältä.

Maahan kaaduttaessa kaverin jalka jää mukavasti kainaloon, mistä siihen voi lähteä hyökkäämään jalkalukoilla. Katsoimme tästä tilanteesta heel hookkia ja toe holdia, jotka molemmat lähtevät samasta asetelmasta. Vaihdetaan ensin omien jalkojen paikkoja siten, että kaverin lonkalle jäänyt jalka tuodaan sisäpuolelle kaverin jalan yli (Huom! Tämä liike ei ole sallittu bjj-säännöillä). Toinen jalka liu'utetaan kaverin ulomman jalan polvitaipeeseen ja samalla piilotetaan oma yli tuotu jalka tämän jalan polvitaipeeseen. Tärkeää tässä on huolehtia, että ote pysyy tiukkana (eli puristetaan polvilla) ja että kaverin polvi ei lipsahda pakoon omien jalkojen välistä.

Heel hook eli hiilari kiristyy tästä siten, että lähdetään omalla kyynärvarrella nostamaan kaverin kantapäätä kiertävällä liikkeellä ylöspäin. Toe holdia eli toukkaria varten puolestaan otetaan ote kaverin varpaista, työnnetään jalkaa kohti kaverin takamusta, noustaan mukana ylös ja otetaan kimuraote toisella kädellä. Lukko kiristetään työntämällä toisaalta kaverin varpaita kohti tämän kantapäätä sekä toisaalta koko pakettia kohti tämän takamusta.

Jalkalukkojen kiristämisen yksityiskohtia voi tutkia oheiselta videolta (mukana ensin nilkkalukko, sitten hiilari ja toukkari).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti