lauantai 2. elokuuta 2014

Tiistai 29.7. - Lopetuksia sidestä

Tällä kertaa teimme treeneissä sivuskontrollista käsitriangelia sekä kääntöjujia. Molemmista on kirjoitettu jo aiemmin hyvät tekniikkakuvaukset, jotka löytyvät täältä.

Olen itse tykästynyt viime aikoina kovasti käsitriangeliin ja haenkin sitä sidestä aina, jos alla oleva kaveri sattuu tuomaan kätensä kasvojensa yli. Kiristystekniikan hiominen voi aluksi tuntua hankalalta, mutta kun suunnan kerran hoksaa on tämä hyvin turvallinen lopetus, sillä siinä ei tarvitse uhrata hyvää positiota. Mikäli kaveri puolustaa lopetusta "puhumalla puhelimeen" eikä kuristusta saa aivan viimeisteltyä, käy käsitriangeli myös hyvästä kontrollista ja tilanteesta pääsee useimmiten hyvin siirtymään mountiin. Huonona puolena tässä lopetuksessa on se, että kaverin kättä on yleensä vaikea väkisin siirtää pään yli, vaan käsitriangelin hakeminen vaatii yleensä kaverilta pienen virheen.

Siinä missä käsitriangelia haetaan perinteisestä pää-käsikontrollista, on kääntöjujia kätevin hakea polvi pakilta -tilanteesta. Tällöin kaveri lähtee yleensä vaistomaisesti kääntymään kyljelleen ja pakenemaan katkaravulla, jolloin aukeaa paikka käsivarren eristämiselle sekä kaverin pään ympäri kiertämiselle. Ja mikäli tuntuu ettei pääse kiertämään jujiin asti, voi myös tästä kokeilla mountiin siirtymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti