sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Sunnuntait 29.6. ja 6.7. sekä tiistai 1.7. - lisää De La Riva -hommia, x-guardia ja lopetuksia

Näin kesäisin on helpompi kirjoittaa monesta treenistä kerralla, etenkin kun ollaan saatu nyt hyvä jakso treenattua samojen teemojen ympärillä. Sunnuntait ovat nyt olleet lukkopainivarusteissa ja tiistaisin ollaan treenattu puku päällä. Teemana on edelleen ollut De La Riva ja reverse De La Riva guardi, johon on sitten pikkuhiljaa lisätty x-guardia ja De La Riva x-guardia.

Tiistai 1.7. - pukupainit ja omoplata

Aloitan helpoimmasta, eli viime tiistaina jatkettiin De La Riva x-guardin höystämistä omoplatan lisäämisellä palettiin. Etenkin kaverin viedessä painoa pois päin, otetaan haltuun tämän lähempi käsi ja kaulus. Taaempi jalka irrotetaan guardista ja ammutaan lantio edellä omoplataan. En käy tässä läpi tarkemmin omoplatan kiristämistä, kiristellään tuttuun tapaan siis. Tärkeintä on, että sweeppien lisäksi positioon saadaan lisää uhkaa myös lopetusten avulla.

Sunnuntai 29.6. - reverse De La Rivasta x-guardiin ja ylösnoususweeppi

Viikko sitten sunnuntaina jatkettiin lukkopainin puolella reverse De La Rivaa. Tästä lähdettiin siirtymään x-guardiin sääriguardin avulla. Kaverin jalka haetaan olkapäälle ja kämmenellä otetaan ote tämän polven kohdalta. Tavoitteena on, ettei kaveri saa tuotua painoa etujalalle. Tästä lähdettiin ns. ylösnoususweeppiin, eli noustaan käytännössä päälle kaverin jalka olalla teknisellä ylösnousulla.

Sunnuntai 6.7. - jatko jalkalukkoihin

Tästä siirryttiin jalkalukkojen hakemiseen x-guardista. ADCC  -säännöillä mentiin, eli hiilari ja toukkari ovat mukana kuvioissa. Viedään oma jalka kaverin reiden yli ja samalla käännetään oma lantio sivuttain. Kaverin polvi täytyy pitää hallussa ja omat jalat on hyvä piilottaa kaverin jalkalukotushauilta. Jos kaveri pyrkii karkuun pyörimällä, niin pyöritään itse mukana. Hiilarissa tärkeää on muistaa, ettei lukkoa tehdä käsillä vaan vartalolla.

Kuvattiin treenien päätteeksi pieni videon pätkä muistin tueksi, jossa näytetään tuo x-guardiin siirtyminen, ylösnoususweeppi sekä nuo jalkalukot lyhyesti. Jalkalukot kuvattiin vielä toisestakin kulmasta, joka on yleensä optimaalisempi etenkin hiilarin viimeistelyyn.


Tämän lisäksi tehtiin vielä onnettomasta töpö x-guardista suora nilkkalukko, mutta siitä enemmän toisen kerran.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti