tiistai 9. heinäkuuta 2013

Tiistai 25.06.2013 - Sivusidonnasta pakenemisen perusteita

Kuopion kisareissu nosti esiin muutaman perusasian tärkeyden, ja tänään kertasimmekin sivusidonnasta pakenemista hyvin perustavanlaatuisesti. Perusasioita ranskalaisin viivoin:

- kun päällä oleva on päässyt sivusidontaan asti, tulee ensimmäisenä pitää huolta siitä, että kädet ja kaula pysyvät suojassa eli ei tulla lopetetuiksi. Toiseksi tärkein asia on välttää mountatuksi/backmountatuksi tuleminen eli ei anneta kaverin parantaa positiota entisestään.

- raamit ratkaisevat eli kädet tulee saada hyvään pakettiin oman ja kaverin rintakehän väliin. Siltaamalla ja katkarapuilemalla saa luotua tilaa käsien liikuttamista varten. On tärkeää muistaa, ettei liikkuessa tule työntää käsiä pitkälle vaan ne pysyvät hyvässä paketissa lähellä omaa kroppaa.

- raamien avulla pyritään sulkemaan päällä olevan ilmeisin väylä mounttiin. Kyynärpää ja polvi ovat siis valmiina hakeutumaan yhteen ja sulkemaan väylän vatsan päältä. Toisin sanoen oma kylki pysyy kiinni. Koko aikaa ei ole pakko jäpittää kyynärpäätä ja polvea yhteen, mutta mounttauksen mahdollisuus pitää tiedostaa.

- kun raamit on kunnossa, ja akuutti mounttaus on estetty, tehdään voimakas silta ja katkarapu. Yleinen virhe tässä vaiheessa on se, että ei käytetä jalkoja kunnolla. Jaloilla tulee siis ponnistaa kunnolla maasta, pelkkä sivuttaisliike ilmassa harvoin riittää tilan luomiseen. Jos siis tuntuu, että teet hurjasti töitä sidessä alla, mutta mitään ei tapahtu, niin mieti käytätkö jalkoja tosissaan siihen siltaamiseen vai jäävätkö ne roikkumaan ja polkemaan ilmaa.

- kun väliin saadaan tilaa, säilytetään tila pitämällä toinen polvi välissä ja siirtämällä toinen jalka perhoshookiksi. Perhoshookin avulla tehdään lisää tilaa ja palautetaan vaikkapa kokonainen perhosguard. Perhoshook on hyvä vaihtoehto, sillä se on askel kohti guardia. Tavallinen ongelma on se, että palautetaan molemmat polvet väliin, mutta jäädään kyljelleen ja päällä oleva pääsee helpohkosti prässäämään jalat nippuun, ja saa sivusidonnan uudestaan.

- kun guardi on palautettu, on hyvä alkaa heti työstää hyökkäystä, jotta päällä oleva ei pääse jatkamaan prässiä ja mahdollisesti ohittamaan uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti