torstai 13. kesäkuuta 2013

BJJ MUNDIALS 2013

Kevään BJJ:n MM-kisoihin meiltä matkusti tuttu kolmen naisen edustus: Elina sinivöisten -64kg, Hanna purppuroiden -69kg ja minä, Venla, ruskeavöisten +74kg sarjaan. Kokenut kisajoukkue siis matkassa ja Long Beachkin oli jo tuttua aluetta. Naisporukan vahvistuksena oli jo Lissabonin reissulta tuttu, Saarijärven Seppo. Alkureissu meni aikaeroon totutellessa ja lennoista toipumiseen.

Elina aloitti kisaurakan ensimmäisenä, ja sai vastaansa kokeneen norjalaisen Stine Hegren. Ottelu alkoi suunnitelman mukaisesti guardiin vedolla, josta Elina lähti hakeutumaan sinnikkäästi de la rivaan. Stine purki Elinan hookit hyvin, mutta lopulta Elina sai palaset kohdalleen ja pääsi päälle Stinen jäädessä puolittaiseen kilppariin. Stine palautti guardin ja yritti puolestaan sweeppiä, mutta Elina kontrasi tämän nousemalla pystyyn ja vetämällä uudelleen guardiin. Loppumatsin ajan Elina haki sweeppiä ja Stine ohitusta, mutta kummankaan haku ei tuottanut tulosta. Näin ottelu Elinalle pistein 2-0.

Toisella kierroksella vastaan asettui Hannah Rauch. Ottelu alkoi luonnollisesti pystyssä, josta pitkäraajainen Hannah oli Elinaa nopeampi ja sai vedettyä tämän suljettuun guardiin. Elina joutui puolustamaan Hannahin pyrkiessä koko ajan high guardiin. Alkuun Elina sai pelattua itsensä hyvin takaisin pystyyn, mutta sitten Hannah sai suljettua body triangelin. Elina pyrki avaamaan guardia, mutta joutui luovuttamaan Hannahin kivutessa käsilukkoon saakka. Elinan peli on mennyt kevään mittaan eteenpäin, ja nyt tulokset näkyivät loistavasti kisatatamilla saakka. Kaiken kaikkiaan hyvä suoritus!

Elina ja Stine
Hanna pääsi ottelemaan melko lailla heti Elinan jälkeen; vastaan asettui australialainen Meagan Green. Ottelu käynnistyi pystyssä molempien hakien alasvientiä; Hanna saikin haettua front head lockin paikoilleen, mutta ei saanut aivan viimeisteltyä alasvientiä, ja ottelu jatkui pystyssä. Hanna vaihtoi uhrautumisheittoon, muttei saanut käännettyä Meagania ympäri ja ottelu siirtyi mattoon. Hanna haki aktiivisesti sweeppiä, mutta Meagan sai pidettyä hyvin tasapainonsa ja pyrki ohi. Hanna kontrasi ohituksen kilppariin ja pystyyn, mutta Meagan sai tästä yhden edun. Molemmat tunnustelivat jälleen hetken pystyssä, josta Meagan sai vedettyä suljetun guardin. Hannan posture toimi guardissa hyvin ja tämä sai noustua pystyyn ja avattua guardin, sekä lähti hakemaan aktiivisesti ohitusta. Meagan kuitenkin sai puolustettua yritykset. Kellon näyttäessä 30 sekuntia Hanna nappasi Meaganin nilkan kainaloon ja yritti kiristää suoraa nilkkalukkoa kääntyen lähes vatsalleen nilkan kanssa aina ajan loppumiseen saakka. Meagan ei kuitenkaan luovuttanut ja näin ollen varsinaisen otteluajan loputtua Hannalle napsahti etu lopetusyrityksestä. Myös Meagan sai edun, ilmeisesti sweepistä, ja näin ottelu päättyi niukasti eduin 2-1 Meaganin hyväksi. Hannan ottelu oli koko lailla hyvän näköistä, eikä voittokaan ollut kaukana.

Hanna ja Meagan
Itse ottelin seuraavana päivänä, pienessä kolmen naisen sarjassa. Rachel Demara ja Jill Baker ottivat ensin matsin, joka päättyi nopeasti Rachelin voittoon nilkkalukolla. Näin ollen sain Jillin vastaani. Jill aoitti napakalla guardiin vedolla. josta lähdin itse hakemaan ohitusta. Hidas eteneminen palkittiin ja sain ohitettua sivusidontaan. Tästä Jill kuitenkin sai palautettua guardin, jossa mentiinkin loppumatsin ajan. Lopussa triangelikin oli lähellä, mutta onneksi sain puolustettua sen. Pisteillä 3-0 siis sarjan finaaliin Rachelia vastaan. Matsi alkoi melko samalla tavalla, Rachelin guardiin vedolla. Samalla tämä sai haettua jonkinlaisen kuristusyrityksen, mutta pääsin hivuttamaan itseni pois siitä. Hidas eteneminen tuotti jälleen tulosta, ja sain aikaiseksi sekä ohituksen että polvi pakilla -positiot. Rachel palautti guardin, josta haki loppuajan lopetuksia ja sweeppejä, itse pyrin ohittamaan. Ottelu päättyi siis 5-0, ja näin sain sarjan voiton kotiin ja samalla pääsyoikeuden avoimeen (tosin 3 naisen sarjassa avoimeen pääsivät kaikki joka tapauksessa).

Avoimessa sain ekalla kierroksella vastaan -69 sarjassa otelleen Megan Nevillin. Ehdin vetää ensimmäisenä guardin, josta Megan lähti heti pyrkimään ohi. Sain kuitenkin estettyä tämän yritykset ja onnistuin sweeppaamaan itseni päälle ja pääsin guardista ohi. Megan palautti halfguardin, jossa mentiinkin sitten loppuaika. Pistein 5-0 siis seuraavalle kierrokselle, jossa vastaan asettui -74 paininut Brooke Goldsworthy. Brooke aloitti guardiin vedolla ja haki vimmatusti sekä lopetusta että sweeppejä. Oma peli oli varsin samanlaista kuin aiemmissakin, Brooke kuitenkin esti ohitusyritykset ja pääsin parhaimmillaan vain half guardiin prässäämään. Tästä yksi etu minulle, jonka turvin etenin semifinaaliin. Vastaan asettui minulle jo tuttu Janni Larsson, joka niin ikään tuttuun tapaansa aloitti guardiin vedolla. Vedin itse guardin samaan aikaan, yrittäen nousta heti päälle. Janni oli kuitenkin paremmin hereillä ja nappasi nilkkani kainaloon. Ensimmäinen kiristysyritys ei toiminut, mutta Janni viritteli tilanteen heti uudelleen päälle ja jouduin luovuttamaan nopeasti suoraan nilkkalukkoon. Avoimesta tuloksena siis pronssia. Omasta kisasuorituksesta voin kommentoida, että ihan ei keskittyminen riittänyt tuonne avoimen semariin saakka; omat sarjat kun ovat yleensä lyhyitä, muutaman matsin mittaisia, niin taistelufiiliksen nostaminen aina uudestaan ja uudestaan on minulle vaikeaa. Tyytyväinen toki olen näihin kisoihin.

Venla ja Brooke
Tämmöiset nämä kisat, tämän kuun puolella JKL Fight Like a Girl kisailee vielä niin Sawossa kuin saapasmaassakin, kun Hennariikka ja Kaisa lähtevät Kuopioon ja minä sekä Hanna Roomaan. Kisakesäkuu saa siis jatkoa!

If you are going to San Francisco...jälkitunnelmissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti