maanantai 29. huhtikuuta 2013

Tiistai 23.04.2013 - Pako mountista ja Fight Like a Girl Clubin ensimmäinen natsa

Teimme tänään mountpakoa, jota nimitän räävittömästi haistapaska-paoksi. Pakoa lähdetään toteuttamaan samalla tavalla kuin perus katkarapupakoa: käännytään kyljelleen, sijoitetaan molemmat kädet kaverin polvelle ja lähdetään tekemään katkarapua. Nyt ei kuitenkaan tähdät ensisiajisesti siihen, että saadaan lantio kaverin alta pois, vaan lähdetään "haukkaamaan" tämän toinen jalka halfguardiin.

Samalla kun työnnetään polvesta, tuodaan alempi jalka mattoa vasten ja ikään kuin kerätään ylemmällä jalalla kaverin koipi omien jalkojen väliin. Päädytään ns. haistapaskahalffiin, missä kaverin polvi on (hetkellisesti) vapaana, ja omien jalkojen välissä on vain nilkka. Ei kuitenkaan lopeteta liikettä tähän halffin palautukseen, vaan jatketaan kaverin polven työntämistä omien jalkojen väliin, ja käännytään samalla kohti päällä olevaa. Näin ollen palautetaan joko half guardi tai päästään pelaamaan jotain muuta guardia.

Tärkeitä huomioita:

- käsillä työnnettäessä kyynärpäät pidetään lähellä omia kylkiä, jotta päällä oleva ei pääse hyökkäämään niihin.

- ei tyydytä haistapaskahalffiin, vaan jatketaan liikettä saman tien kunnon halfguardiin -> jos jäädään kaverin alle odottelemaan, niin tämän on helppo hakea kontrollia ja ohittaa guardi uudestaan.

- pelkkä katkarapu ei riitä, sillä jos lantio pysyy vasten mattoa ja kaveri istuu sen päällä, on vaikea kääntyä toiselle kyljelle -> sillataan samalla kun lähdetään tekemään katkarapua.

- pyrkimyksenä on saada heti aikaiseksi guardi, josta päästään hyökkäämään

Ilta huipentui F.L.A.G. Clubin kannalta historialliseen tapahtumaan: myönsimme kaikkien aikojen ensimmäisen natsan Tiitun uutukaiseen valkoiseen vyöhön. Onnittelut vielä meidän junnulle!

Fight Like a Girl Clubin ensimmäinen natsa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti