perjantai 28. joulukuuta 2012

Tiistai 18.12.2012 - Amerikantemppuja

Raikas jenkkituulahdus puhalsi tyttötreeneissä, kun vaihdossa ollut taistelijamme Tiia pyyhälsi opettamaan amerikantemppuja suoraan lentokoneesta päästyään.

Tiian tiivistelmä päivän aiheesta:

Jenkkireissulla tuli opittua suhteellisen kätevä ohitus ja siitä myös lopetus. Ohitus sopii tilanteeseen, missä kaveri yrittää pelastaa vielä mitä pelastettavissa on eikä päästä ohittajaa tarpeeksi ”guardin alle” eli nostaa jalkoja olkapäille.

Ensimmäinen asia mitä tehdään on, että vedetään kaveri lähelle itseä. Tämän voi tehdä vyöstä vetämällä tai takinliepeistä. Kun ohitettava on saatu lähelle laitetaan pää lähelle kaverin lantiota, josta saadaan lisäkontrollia. Seuraavaksi aletaan harhauttamaan ohitettavaa kaivamalla gin lievettä, ja useimmiten kaveri tarraakin siihen. Lieve syötetään ristikkäiseen käteen, vähän niin kuin toisen takapuolen taakse. Toisella kädellä pyöräytetään ja otetaan ote saman puolen hihasta, ulkopuolelta. Otteen valinnalla ei ole väliä, mutta pistooliote on yleensä helpompi ja nopeampi. Tämän jälkeen nostetaan otteen puoleinen jalka ylös, ja liutaan kaverin jalkojen alitse huivisidontamaiseen asentoon josta noustaan nopeasti hyvään sivusidontaan.

Tässä itse sensein tekemä video kyseisestä ohituksesta
http://www.youtube.com/watch?v=G_lX3Vp7D0M

Lopetuksessa alotus on aivan sama kuin ohituksessa, mutta kun lähdetään liukumaan jalkojen alta vedetään kaverin hihasta reilummin niin, että oma jalka tulee kaverin kainaloon. Sen jälkeen nostetaan toinen jalka kaverin pään yli, ja tehdään tavan juji. Yllättävä ja erittäin tehokas varsinkin nopeille ja röyhkeille top playereille.
http://www.youtube.com/watch?v=U0jae-509cg


Simple is beautiful.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti