lauantai 10. marraskuuta 2012

Tiistai 6.11.2012 - Sivusidonnasta lopetuksia ja mountiin meno


Sivusidontaan eli sideen päästessä asiat ovat yleensä suht hyvin. Kyseessä on kuitenkin positio, johon ei voi jäädä asumaan, vaan tarkoituksena on lähteä etenemään (joko parempaan positioon tai lopetukseen). 

Ensimmäisenä lähdettiin liikkeelle sivusidonnasta, jota judotermein kutsutaan kuzure kesa gatameksi (googlatkaa). Pidetään kontrollia kaverin kauemmasta kädestä tuomalla oma käsi kaverin kainalon ali olalle. Toista kättä vedetään olkavarresta, tarkoituksena on pitää kaverin olkaa ilmassa. Kontrollissa ei vain maata, vaan pidetään omaa lantiota hieman ilmassa, jolloin saadaan hyvä paine kaverin rintakehään. Tärkeätä on myös pitää oma pää alhaalla lähellä kaverin kroppaa, ettei joudu sweepatuksi. Lähdettiin hyökkäämään lähempään käteen, jota siis kontrolloidaan olkavarresta pienellä vedolla. Siirretään käsi olkavarrelta kaverin pään viereen (kämmen lattiaan) toiselle puolelle. Siirretään lähempi jalka myös pään viereen, jolloin kättä voi käyttää apuna jalan siirtämisessä. On tärkeä pitää koko ajan lantio alhaalla ja kontrolli hyvänä. Kaverin käsi jää hyvin vapaaksi oman lantion kohdille. Otetaan kädestä kiinni ja väännetään sitä kohti omaa reittä, niin että peukku osoittaa vastakkaiseen suuntaan. Lukko tulee suht nopeasti.

Toisena lopetuksena käytiin, James Davisin termein, paper cutter -kuristus. Liikkeelle lähdettiin perussidesta, jossa kaveri työntää kättään suoraksi oman kroppansa viereen. Tuodaan oma kaverin lantiota lähempänä oleva käsi kaverin suoraksi työntämän käden ja kainalon alitse kiinni kauluksesta niskan kohdilta. Toinen käsi (kuristava käsi) tuodaan kiinni kaulukseen mahdollisimman lähelle toisen käden otetta. Lähdetään kuristamaan tuomalla kuristavan käden kyynärpäätä kohti lattiaa, samalla laitetaan omat jalat suoraksi, tuodaan lantiota mattoon ja lähdetään työntämään omaa kroppaa taaksepäin.

Viimeisenä silauksena tehtiin mountiin meno. Liikkeelle lähdettiin taas kuzure kesa gatamesta. Käännetään oma kroppa perussideen, mutta mahdollisimman pienellä liikkeellä ja lantio alhaalla niin, että kaverin olka pysyy edelleen ilmassa ja tila on mahdollisimman hyvin pois. Siirretään olkavarresta kontrolloiva käsi kaverin pään viereen ja otetaan ote olan alitse kainalosta. Käännetään edelleen omaa kroppaa, niin että katse osoittaa vastakkaiseen suuntaan kuin alkutilanteessa. Tuodaan omaa persausta taakse päin, tarkoituksena aiheuttaa kaverille tukala olo ja avata kyljestä tilaa mountaamiselle. Omalla vapaalla kädellä otetaan kiinni omasta jalkapöydästä, jonka avulla liutetaan jalka kaverin mahan ylitse toiselle puolelle. Pidettäessä kiinni omasta jalasta mountatessa, ei jalka jää niin helposti kiinni kaverin jalkojen väliin ja jouduta half guardiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti