Set-uppia lähdettiin toteuttamaan clinchistä eli tilanteesta, jossa molemmilla painijoilla on ote toistensa niskan takaa sekä kädestä. Otetaistelussa kerrattiin clinchiä: aina kun mennään kaverin lähelle ja otteisiin kiinni, altistutaan monille alasvienneille. Sama toimii myös toiseen suuntaan eli monia alasvientejä varten on päästävä vastustajan lähelle. Tärkeää on muistaa, että aloite lähelle hakeutumisessa tulee olla omissa käsissä eli jos vastustaja hakeutuu aggressiivisesti kiinni, on parempi purkaa otteita ja kiertää pois. Lähelle kannattaa hakeutua kun on valmis tekemään alasvientiä eli ei roikuta turhaa kaverin niskassa kiinni, vaan kun mennään kiinni, lähdetään hakemaan heti paikkaa omalle alasviennille ja toteutetaan se.
Samoin kuten shootissa, myös yhteen jalkaan menemisessä tärkeää on rakentaa tilaa omalle liikkeelle. Jos vastustaja on hyvässä painiasennossa, on jalkoihin pääseminen vaikeaa ja vastustajan puolustusmahdollisuudet hyvät. Set-up oli sama kuin tiistaina: omat otteet pidetään niskassa ja kaverin käsitaipeessa ja lähdetään "nykäisemään" kaveria hieman eteen päin. Tämä tapahtuu koko kropan voimalla eli liike tapahtuu pääasiassa jaloista, joista tulee myös voima liikkeeseen. Nykäisy aiheuttaa yleensä pienen vasteen, jossa vastustaja lähtee korjaamaan asentoaa hieman taakse päin. Tässä aukeaa tila omalle alasmenolle. Set-upissa oma etujalka on sama kuin vastustajan etujalka, johon hyökkäys kohdistetaan. Nykäyksen jälkeen lähdettiin välittömästi shoottaamaan etujalkaan siten, että oma etujalka tulee kaverin etujalan ulkopuolelle, ulkopuolen käsi kiertyy reiden alaosaan ja sisäpuolen käsi nilkkaa. Toisin kuin shootissa, pää tulee nyt sisäpuolelle. Oheisessa, melkoisen ysärissä videossa käydään läpi yhteen jalkaan menoa hyvin seikkaperäisesti. Mukana on myös set-uppeja.
Kun päästään käsiksi jalkaan, lähdetään tuomaan se omien jalkojen väliin. Aivan kuten shootatessa, on tärkeää että oma lantio on vahvana kropan "alla" eikä jää liian taakse eli niin sanottuun "perse-pitkällä-positioon". Näin ollen saadaan koko kropan voima vastustajan jalan haltuunottoa varten. Lähdimme nousemaan ylös kaverin jalka visusti omien jalkojen välissä. Jos vastustaja yrittää vetää jalkaansa pois, pysytään liikkeessä ja hyvässä asennossa ja astutaan jalka uudestaan omien jalkojen väliin. Tästä päästiin ensimmäiseen alasvientiin, jossa vastustajaa lähdettiin pyöräyttämään sidotun jalan suuntaan eli sinne, missä hänellä ei ole tukipistettä käytössä. Ulkopuolen käsi tuodaan kaverin nilkkaan ja sisäpuolen käsi lähtee "lyömään" sisäreiteen siten, että osumakohtana on olkapää. Pää tulee tässä vaiheessa jalan ulkopuolelle (tämä asettaa sen alttiimmaksi giljotiinille, kuin sisäspuolella pidettäessä, joten on erittäin tärkeää muistaa suojata päätä hartioiden väliin). Samalla lähdetään avaamaan ulkopuolen jalkaa pyöreällä liikkeellä taakse päin. Liike on hyvin samanlainen kuin tässä videossa kohdassa 0:40 alkavassa alasviennissä erotuksena se, että meidän tekemässämme alasviennissä molempien käsien liike kohdistuu nimenomaan jalkaan. Tärkeää on se, että koko kroppa on liikkeen takana eikä kaveria yritetä kaataa pelkästään käsivoimin. Liike on reilusti pyöreä eli kaveri on tarkoitus saada liikkumaan samaan tyyliin kiertäen kuin shootissakin.
Toisessa alasviennissä vastustajan jalkaa lähdettiin astumaan pois omien jalkojen välistä siten, että päädytään itse jalan ulkopuolelle. Oma kroppa pidetään koko ajan lähellä kaveria, jotta jalkaa ei tulisi kontrolloitua pelkästää käsien voimalla. Jalka pidetään korkealla ja vastustajan tukijalkaa lähdetään pyyhkäisemään alta pois. Tässä video:
Tärkeää yhden jalan alasvienneissä ja samalla muissakin alasvienneissä on periksiantamattomuus, hyvä painiasento ja liikkeen jatkuvuus. Kuten kahteen jalkaan shootatessa oli puhetta, auttaa hyvä painiasento tarvittaessa myös poistumaan epäonnistuneesta alasvientiyrityksestä. Huonossa asennossa toteutettu alasvientiyritys johtaa helposti siihen, että vastustaja pääsee sprawlaamaan päälle ja takaisin pystyyn pääseminen on vaikeaa. Tavoitteena on tietenkin rakentaa niin hyvä alasvienti, että se saadaan vietyä loppuun saakka. Kun kaverin jalka saadaan haltuun, säilytetään oma asento hyvänä ja pyritään taistelemaan jalan hallinnasta ja toteuttamaan alasvienti nopeasti. Tarkoitus ei siis ole roikkua jalassa/jaloissa kiinni päämäärättömästi, vaan ideana on lähteä toteuttamaan alasvientiä mahdollisimman nopeasti hyvää suoritustekniikkaa tietenkään unohtamatta.
Loppuun vielä drillivideo yhden jalan hyökkäyksistä. Tässä on hyviä pointteja painiasennosta ja erityisesti lantion asennosta shootattaessa. Lisäksi sitä eteen päin menevää liikettä ja sen semmoista :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti