perjantai 16. marraskuuta 2012

sunnuntai 11.11. - kukkia ja perhosia

Tyttötreeneihin sopiva teema, kukkia ja perhosia; toisin sanoen käytiin läpi pitkästä aikaa ihan perussweeppejä sekä suljetusta että perhosguardista. Keskityttiin tällä kertaa liikkeen löytämiseen sweeppitilanteissa, sillä monet sweepit perustuvat joko itse aiheutettuun tai kaverin liikkeeseen reagointiin oikealla hetkellä. Parhaimmillaan isokin kaveri muuttuu höyhenen kevyeksi, jos suunta ja ajoitus osuvat kohdilleen. Muutama viikko sitten pyrittiin hakemaan vastaavaa tilannetta spiderguardista, tänään perhos- ja suljetusta.

Aloitettiin perhosguardista, sillä positiona se on ehkäpä helpoin hahmottaa ns. liikkeen merkitystä. Perus perhosguardista lähtevä sweeppi on monelle tuttu tekniikkana, ja lähdettiinkin hiomaan sitä entistä paremmaksi. Liikettä haettiin ensin heijaamalla kaveria ja hakemalla sitä, miten koko oman kropan liikettä hyväksi käyttäen kaverin voi saada liikkeelle. Tämän lisäksi ainakin omalla kohdalla kriittiseksi pisteeksi on noussut kontrolli kaverin yläkropasta. Jos kontrolli on yhtään löysä, ja kaveri päättää pitää painopisteensä alhaalla, on sweeppikin lähes aina tuhoon tuomittu. Paketti pitää siis saada haltuun, oma pää mielellään kaverin päälinjan alapuolelle, tämän tukikäsi kunnolla haltuun ja itse täytyy istua sopivan kaukana kaverista.

Samalla idealla lähdettiin hakemaan liikettä kukkaissweeppiin. Oheisella videolla kontrollit ovat todella kevyet, itse tykkään samoin kuin perhosessakin hakea tiivimmän paketin kaverin yläkropasta. Käytännössä set-up on kuin suorassa käsilukossa. Tämän lisäksi haettiin jälleen liikettä, erityisesti lantiosta, sillä ilman sitä sweeppiä on erittäin hankalaa viimeistellä. Harjoitteluvaiheessa kannattaakin mieluummin liioitella mm. pyyhkäisevän jalan liikettä, tällöin sweeppi voi toimia myös kisatilanteessa.

Enemmänkin noita yksityiskohtia voisi kaivaa, mutta päivän teemana olivat nimenomaan hyvän kontrollin ja liikkeen yhdistäminen (sekä kaverin liikuttaminen) ko. sweepeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti