Tyttötreeneissä loppui kesäaika, ja palasimme kahden viikkotreenin aikatauluun. Tänä syksynä ei järjestetä erikseen naisten peruskurssia, vaan seuraava sellainen on luvassa tammikuussa. Parin viikon päästä alkaa kuitenkin perinteinen "sukupuolirajaton"
peruskurssi, jolle ennakkoilmoittautumisien perusteella näyttäisi tulevan myös naisedustusta.
Tyttöpaineissa kokeillaan nyt eräänlaista "alkeis-jatko" treenihässäkkää, eli käydään periaatteessa peruskurssirunko läpi seuraavan 18 treenin aikana. Nyt keskitytään kuitenkin eri yksityiskohtiin, ja onhan meno jo siinäkin mielessä erilaista, että joka treenissä pystyy sparraamaan normaalisti. Idea tähän tuli siitä, että muutama tyttö on arastellut loukkaantumisen tai kesäloman jälkeen paluuta tatamille. Nyt kun parin kuukauden sisään käydään läpi järjestelmällisesti kaikki positiot ja lopetukset, pääsee treenaukseen taas mukavasti kiinni.
Mutta itse treeneihin: aiheena paot mountista. Yksinkertaisimmillaan tämän voinee tiivistää kahteen sanaa: silta ja katkarapu. Mitä aiemmin tilanteeseen reagoi, sitä helpommin pako voi onnistua. Martin Aedman viime viikon leirillä puhuttiin paljon raameista. Mountti paossa raamit ovat tärkeässä osassa. Kädet on syytä saada itsen ja kaverin väliin, kuitenkin siten, ettei niitä työnnetä käsilukkoon. Hyvät paikat raameille ovat kaverin lantiolla tai polven seudulla. Raamista tulee vahvempi, jos pystyy käyttämään molempia käsiä, ja laittaa kämmenet päällekäin kiinni kaveriin. Jos kättä ei saa suoraksi, voi raamina käyttää myös kyynerpäätä. Nämä raamit ovat sekä oman katkaravun tukipiste että estävät kaveria ottamasta tiukempaa kontrollia.
Silta ja katkarapu on syytä tehdä kunnolla. Usein epäonnistuminen johtuu siitä, etteivät jalat ole käytössä. Niillä on ponnistettava, jotta siltakatkarapu -liike on tehokas. Katkaravulle paras suunta on viistosti poispäin kaverista. Eli raamit paikalleen ja voimakas siltakatkarapu ajoissa. Jos ei ekalla lähde kokonaan, niin täytyy tehdä useampi. Tämän jälkeen on syytä myös keskittyä ottamaan kunnollinen guard, eli kaverin liike haltuun ja oma hyökkäys käyntiin.
Joskus kaverin saa "pois" mountista haukkaamalla tämän nilkan kiinni halfiin. Tähän ei saisi kuitenkaan jäädä makoilemaan, sillä käytännössä päältä pääsee yhä hyökkäämään ja alta ollaan puolustavassa asemassa. Jos nilkan saa haukattua, on syytä samalla liikkeellä kääntyä toiselle kyljelle ja samalla huolehtia kiinni kunnon halfguard, jossa kaverin jalka on reittä myöten hallussa.
Jos päällä olija saa mountin stabiloitua, täytyy huolehtia entistä enemmän suojauksesta. Tätä varten käytiin läpi "dracula", jossa jalat haetaan suoraksi (tuntuu ja näyttää tyhmältä, mutta toimii) ja ristitään kädet suojaamaan kaulaa ja käsilukkoa. Tällöin kaverin on hyökätäkseen pakko irroittaa käsi maasta eli ottaa tukipiste vähintään yhdeltä puolelta pois. Voimakas silta tähän suuntaan, ja jos kaveri ei käänny ympäri, saadaan mahdollisuuksien mukaan tilaa siltakatkis paolle. Jos kaveri pyrkii ottamaan otteen niskan takaa esim. ezekieliä varten, voi tätä estää ns. Stephen Hawking -posturella, jossa oma leuka viedään kohti omaa olkaa. The man is a genious and so is this posture. Jos käsi kuitenkin eksyy niskan taakse, voi tähänkin suuntaan yrittää voimakasta siltaa tukipisteen puuttuessa.
Eli kertauksena:
1. Ole ajoissa
2. Raamit
3. Kunnon siltakatkarapu
4. Dracula ja Stephen