sunnuntai 16. syyskuuta 2012

tiistai 11.9. - suljettu guard ja sen avaus

Palattiin kaiken alkulähteelle, eli suljettuun guardiin päältä. Jos osaa avata guardin ja tulla ohi, on jo melko pitkällä lajissa :). Martinin leirilläkin jälleen puheenaiheeksi nousivat liikkuvat kädet ja "kolmikulma": eli käsistä aina toinen on edempänä kaverin rintarangan alaosan kohdalla ja toinen kaverin lantion tienoilla. Tästä sitten tarvittaessa vaihdetaan etumaisen käden paikkaa, jos kaveri rikkoo näitä raameja. Muita hyviä paikkoja raameille ovat kainalon tai kaulan alue. Lantio pidetään ns. c-mutkalla, eli työnnetään sitä hieman eteen päin.

Kun hyvä posture on saavutettu, ei kannata aikailla avauksen kanssa. Katsottiin avausta pystyyn nousemalla. Jos mahdollista, haetaan kaverin käsi kiinni tämän vatsaa vasten, viedään omaa painopistettä hieman etuviistoon (ei eteen, sillä silloin kaverin on helppo nykäistä posture rikki) ja nostetaan kiinni pidetyn käden puoleinen jalka kantapohja maata vasten pystyyn. Tämän jälkeen haetaan tasapaino toiseen suuntaan ja noustaan molempien jalkojen varaan samalla liikkellä pystyyn saakka.

Jos kaveri yrittää ns. hessu hopo -sviippiä, voidaan jalkoja kääntää hieman ulospäin. Jos taas kaveri yrittää ottaa jalasta kiinni sisäkautta, voidaan tätä jalkaa kääntää sisään päin.

Avaus tapahtuu joko painamalla kaverin jalka polven kohdalta auki tai viemällä oma käsi alakautta kaverin jalan ali. Kummassakin tapauksessa omaa lantiota täytyy kääntää hieman sivuttain, jolloin avaaminen on helpompaa. Kun guard on auki, on syytä heti ottaa kunnon kontrollit kaverista ohittamista ajatellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti