keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Tiistai 18.9. - omoplata

Kuten Elinan alle postaamasta kuvasta näkyy, saatiin viimein syksy kunnolla käyntiin. Ihan kaikki eivät eilisiin treeneihin päässeet, mutta 12 on ihan jees :)

Jatkettiin lupauksen mukaan sunnuntain pyhästä kolminaisuudesta eli juji-triangeli-omoplatasta keskittyen nyt kolmikosta viimeiseen. Lähdettiin tilanteesta, jossa kaverilla on triangeli, mutta tämä puolustaa sitä kääntämällä sisäkäden piiloon. Ote ristikkäisellä kädellä mahdollisuuksien mukaan hartiasta/ojentajasta/hauiksesta (puvusta näiden kohdalta), ja toisella kädellä voi tähdätä kaverin jalkaan. Oma lantio on syytä pitää tiukasti kaverin kainalossa kiinni ja polvia painaa kohti toisiaan.

Lähdetään hakemaan kulmaa kaveriin nähden, jaloilla voi ja kannattaa ponnistaa, ja käsiäkin käyttää apuna. Parasta on, jos pääsee kääntymään täysin 180 asetta kaveriin nähden. Puvun kanssa tässä vaiheessa voi onnistua hyvinkin "littaamaan" kaverin eteenpäin vievällä lantioliikkeellä sekä samalla työntämällä kaverin jalkaa suoraan. Vaihtoehtoisesti lähdetään nousemaan heti pystyyn istualleen. Kaverin puoleisen käden voi viimeistään tässä vaiheessa siirtää kontrolloimaan kaverin lantiota. Jalat kääntyvät ns. merenneitoasentoon ja jalalla painetaan kaveria olkapään kohdalta mattoon. Pieni lantion sivulle nykäisy voi myös tehostaa lukkoa. Kiristeään tuomalla lantiota eteenpäin.

Omoplatan sijaan samasta paikasta voi toki lähteä myös hakemaan kimuraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti