sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Sunnuntai 11.10. Half guard -kontrolli ja Marcelo half guard

Kerrattiin perus half guard -kontrollia. Otetaan kainalo ja pää haltuun ja ajetaan kaveri selälleen. Tuodaan olkapäällä painetta kaverin kaulalle: työnnetään ensin olkapäätä suoraan kiinni kaveriin ja sen jälkeen ylöspäin kaverin kaulalle. Kokeiltiin tätä kaverin antaessa pientä vastusta. Kontrolloidessa tulee myös pitää lantio tiukkana, jottei kaveri saa palautettua guardia.

Tiukka half guard -kontrolli on hyvä osata, mutta jotta päästiin etenemään halffista katsottiin tarkemmin Marcelo half guardia. Marcelossa käännetään rintamasuunta 180 astetta toiseen suuntaan, eli kohti kaverin jalkoja. Toinen käsi tuodaan kiinni kaverin kylkeen. Jos kaverin käsi jää ulkopuolelle, työnnetään omaa persausta ylöspäin ja ajetaan kyljellä olevaa kyynärpäätä kaverin kainaloon. Saadaan hyvä paine kaverin yläkropalle. Samalla tuodaan vapaana olevan jalan polvi lantioluun päälle ja työnnetään siitä painetta lantiolle. Tehtiin tästä guardin ohitus niin, että toinen käsi sukelletaan päällä olevan jalan alle ja vedetään siitä. Jotta saadaan jalkaa tarpeeksi auki pitää tuoda painetta sekä yläkropalle että lantiolle. Kun saadaan jalkojen väliin tarpeeksi tilaa, nostetaan jalka vapaaksi ja siirrytään esim. sivusidontaan.

Jos Marceloon kääntyessä kaverin käsi jää käden alle nalkkiin, tuodaan itsemme lähelle lantiota. Nostetaan toisella kädellä kaverin lantiota ilmaan ja työnnetään oma polvi alle. Näin saadaan kaverin lantio hyvin pois pelistä. Tästä tehtiin sama ohitus, eli työnnettiin käsi jalan ali vedetään kädellä ja työnnetään jalalla. Kun saadaan tarpeeksi tilaa, nostetaan jalka vapaaksi. Kun käsi on nalkissa, hyvä vaihtoehto on myös edetä lopetukseen. Yksinkertaisin lopetus, jolla voi joskus saada kaverin yllätettyä on rannelukko. Eli pidetään kädellä kontrolli ja toisella kädellä käännetään rannelukko. Toisena vaihtoehtona katsottiin käsilukko. Otetaan toisella kädellä ranteen kohdalta kiinni, liutetaan toinen käsi (luun terävä kohta vasten kättä) kyynärpään yläpuolelle, painetaan ranteen yläpuolelta alaspäin ja muistetaan, että kaverin peukku on ylöspäin. Tässä joudutaan hiemaan tuomaan omaa painoa kaverin yläkroppaa kohti, jotta saadaan käsi ojennettua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti