tiistai 30. kesäkuuta 2015

Tiistait 16.6. ja 23.6. - Paineohituksia

Kesän alottajaisiksi opiskelimme Norjan tuliaisina half-guardin ohittamista tilantessa, missä guardinpelaaja on saanut underhookin tai liepeen haltuun. Olemme aiemmin opetelleen guardin ohittamista vastaavissa tilanteissa ottamalla hieman takapakkia ja hakemalla underhookin tai purkamalla lieveotteen. Frontline Academyn pääohjaaja Teta opetti keväällä vastaavien tilanteiden ohittamista paineen avulla, ja koska paineohituksia ei ole ihan äskettäin tyttöporukalla kerrattu, niin ajattelimme katsastaa nämä uudet temput.

Ajatus molemmissa tilanteissa oli sama: kun kaveri saa underhookin/liepeen, niin lähedetään hakemaan jalkojen puoleista kättä kaverin housunkaulukselle tai lahkeeseen ja ns. ulkopuolen käsi lähtee hakeutumaan mahdollisimman syvälle alla olevan kaulukseen. Oma painopiste viedään guardin pelaajan kyynärpään tienoille eli tarkoituksena on eliminoida underhook tuomalla mahdollisimman painoa sen päälle. Housuote varmistaa että ohittaja on riittävän "alhaalla" laittamassa painoa päälle: jos ohittaja ottaa otteen vyöstä tai takista, tulee ohitusasennosta helposti liian korkea ja guardinpelaaja pääsee hyödyntämään underhookkiaan. Painopiste on matala ja painoa lasketaan kaverin torson päälle. Kauluksella oleva käsi lähtee kääntämään guardinpelaajan päätä pois päin ohituksesta (mitä syvemmällä ote on, sitä voimakkaampi kääntö saadaan aikaiseksi). On tärkeää että polvea tuodaan läpi pois päin guardinpelaajasta, ei niinkään suoraan ylöspäin, kohti kaverin kainaloa/päätä. Sprawl suuntautuu siis niin sanotusti ulospäin ja oma lantio tulee koko ajan mattoa kohti. Näin saadaan pidettyä paine oikeassa kohdassa.

Tärkeää paineohituksissa on se, että ohittaja ei lähde hötkyilemään ennen aikaisesti. Paine on saatava kunnolla kaverin päälle ennen kuin ohitus voidaan tehdä. Hätäilemällä mahdollistetaan useimmiten guardinpelaajan tilanteen hyödyntäminen.

Painetta ja malttia, niistä on piinallisen puristavat ja toimivat paineohitukset tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti