keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Tiistait 10. ja 17.9. - Lopetuksia sivusidonnasta

Pari tiistaita ollaan pitkästä aikaa tehty lopetuspainotteista treeniä - toki unohtamatta kontrollia. Aiheena on ollut sivusidonta, sen kontrollointi ja sen kautta myös lopettaminen. Kontrolloinnin teemana on ollut "ei voimalla, vaan paineella ja liikkeellä". Tarkoitus ei ole puristaa alla olijaa paikoilleen, vaan luoda painetta pitämällä oma lantio alhaalla ja samalla liikkumalla kaverin päällä. Tällöin kontrollointi on itselle kevyttä, alla olija joutuu tekemään kaiken työn ja samalla aukeaa paikkoja eri lopetuksille. North-south position kautta on hyvä kiertää puolelta toiselle ja vältellä guardin palautusta, polvi pakilla puolestaa hillitsee kaverin kääntymishaluja ja toimii samalla yhtenä paikan avaajana joko position parantamiseen tai lopettamiseen. Tietysti unohtamatta pisteitä. Eli lantio alhaalla, keskivartalo hallinnassa ja kaikki raajat aktiivisena, näin kontrolloidaan kaverin lantio- ja hartialinjaa.

Viime viikolla lähdettiin lopettelemaan kääntöjujilla. Haettiin tätä polvi pakilla -positiosta, kaverin lähtiessä puolustamaan sitä perinteisellä katkarapupaolla. Haetaan ote kaverin päälimmäisestä kädestä aina hartiasta saakka, parasta on jos kaveri on lähes kyljellään, hartia irti maasta. Lähdetään viemään omaa maassa olevaa jalkaa kaverin pään puolelta ympäri, polvi pakilla pysyy koko ajan. Heti alusta saakka puristetaan omia polvia yhteen, jotta saadaan kaverin hartia vielä paremmin haltuun ja astutaan toinen jalkaterä kaverin selän alle. Tästä kiristetään juji. Jos kaikki osaset on tehty huolella, eli kaverin käsi on hallussa hartiaa myöten, kiristyy lukko melkoisen nopeasti.

Eilen katsottiin puolestaan käsitriangelia, joka voi toimia myös hyvänä kontrollina. Lähdettiin liikkeelle tilanteesta, jossa meillä on perinteinen pää-käsi kontrolli ja kaveri siltaa kohti tuoden kauempaa kättä pään/kaulan ohi. Käsi ohjataan käsitriangeliin ja oma pää viedään kaverin hartiaan kiinni. Toinen käsi liu'utetaan rintakehän suuntaisesti kaverin kurkulle. Oma lantio pysyy koko ajan alhalla, eli painetta ei luoda painamalla vaan viemällä kuristavan käden hartiaa kohti lattiaa. Samalla päätä viedään kohti mattoa (edelleen lantio alhaalla!) ja kohti kaverin korvaa.

Jos ei tästä kiristy, lähdetään etenemään - edelleen lantio alhaalla - polvi edellä mounttiin. Edelleen kiristetään samalla tavalla, omaa hartiaa alas painamalla ja pää tiukasti matossa ja kaverissa kiinni. Jos ei vieläkään kiristy, voidaan edetä - lantio alhaalla - toiselle sivulle kaveria. Tässä vaiheessa pyritään ultimaattiseen dorka-olotilaan, ollaan täysin vatsallaan naama lattiaa kohti, tarvittaessa liikutetaan alavartaloa mattoa pitkin kaverista pois päin. Kiristys tapahtuu edelleen hartialla ja päällä. Mitä dorkempi olo, sitä enemmän kiristyy.

- - -

Sunnuntainakin treenattiin, mutta kyseessä oli eräänlainen privatunti. Siksi siitä ei nyt enempää. Lauantaina Helsinkiin, jossa Hennariikka, Kaisa, Elina ja Heli kisaavat No GI Finnish Open -mestaruudesta. Hannalle ei valitettavasti tullut eliteen yhtään vastustajaa, joten ollaan molemmat kulmailemassa Fight Clubin kisaporukkaa.

Pony Club Grappling Gear - parhaat spätsit ikinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti