tiistai 26. huhtikuuta 2011

Su 24.4. - lopetukset alta

Treeneissä esitetyn pyynnön johdosta alamme pitää tätä treenipäiväkirjaa tyttöpainien osalta. Tarkoitus on auttaa muistamaan, mitä treeneissä on tehty, ja nostaa esiin päivän teemaan liittyen tärkeimpiä yksityiskohtia.

Siispä itse asiaan:

Sunnuntaina kävimme läpi lopetuksia alta suljetusta guardista: juji ja triangeli.

Juji: Käden haltuunotto sekä kaverin postuuran rikkominen jaloilla ja hartiasta kontrolloimalla. Kaverin lantiolta voi työntää itsensä parempaan kulmaan ja samalla viedä jalan pään yli, nilkkoja ristimättä. Peukku pystyyn ja kiristys. Kaiken avaimena on tiukkana pidetty paketti (puristus jaloilla).

Triangeli: triangeliin voi myös "pakottaa", mutta paras hetki on tarttua tilaisuuteen kun tarjolla näyttää olevan yksi pää ja yksi käsi ;) . Tärkeää on ampua lantio korkealle, jotta saa kaverin alas ja paketin tiukaksi. Tämän jälkeen voi alkaa keskittyä itse triangelin muodostamiseen, esim. ottamalla kädellä niskan yli menevästä jalasta ja työntämällä toisella kaverin lantiosta itseään parempaan kulmaan. Kun kulma on hyvä, voi triangelin sulkea polvitaipeen kohdalle. Triangelin sisään jäävän käden tulisi kulkea ristiin oman vartalon yli; jos ei ole näin, voi tämän vielä korjata lantion nostolla ja viemällä käden paikoilleen. Triangeli kiristetään tuomalla polvia yhteen sekä vetämällä pakettia kasaan oman polven takaa. Vaihtoehtona on myös tehdä juji triangelia avaamatta, jos itse triangeli ei meinaa kiristyä.

Toivottavasti tästä oli jotain apua; tekniikoiden aukikirjoittaminen ei ole helppoa, ainakaan siten, että muutkin ymmärtäisivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti