maanantai 2. lokakuuta 2017

Tiistai 12.9. - Ristikuristus

Treeneissä jatkettiin lopetusteemalla suljetusta guardista ristikuristuksen kertaamisen merkeissä. Katsottiin sekä "perusmalli", missä molemmat kuristavat kädet ovat kaverin kauluksen sisässä kämmenet kohti itseä, sekä myös toinen vaihtoehto, missä toinen käsi tarttuu kauluksen ukopuolelta kämmenselkä kohti itseä. Tyylistä riippuatta ristikuristuksessa tärkeitä yksityiskohtia ovat:

1) Kaverin posturen rikkominen ja jalkojen käyttö kaverin pitämiseen alhaalla
2) Kuristavan käden/käsien syöttäminen tarpeeksi syvälle kaulukseen (niskalapun tienoille)
3) Ranteet vahvoina (=suorina) ja kyynärvarren terävä osa suoraan kaverin kaulasuonia vasten.
4) Kiristys selkälihasten avulla vetämällä omia kyynärpäitä kylkiin. Jos kyynärpäät aukeavat sivuille, ei kuristus kiristy.

Lisäksi treeneissä drillattiin kuristuksen yhdistämistä muihin suljetusta guardista tehtäviin lopetuksiin, eli mm. jujiin, triangeliin ja omoplataan. Kuristuksen hakua voi käytää kaverin posturen rikkomiseen ja tämän keskittyessä kaulan puolustamiseen voi esim. toinen käsi jäädä mukavasti hollille lopetukseen. Ja vastaavasti esim. käsilukon puolustaminen saattaa johtaa siihen, että kädet saa ujutettua mukavasti syvälle kauluksen sisälle. Kaikkein tärkeintä on jatkaa aktiivista hyökkäämistä koko ajan, jolloin kaveri joutuu puolustuskannalle ja erilaisille lopetusyhdistelmät loksahtavat todennäköisemmin paikalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti