perjantai 18. syyskuuta 2015

Tiistai 15.9. - Emilian leirin juttuja, osa 2

Tiistain treeneissä jatkettiin de la riva -guardin ja siitä sweeppaamisen harjoittelua sekä tehtiin liikkeeseen jatkoksi berimboloa.

De la riva -sweepin jälkeen ollaan ylösalaisin niskojen päällä, toinen käsi vyöllä ja toinen nilkalla, toinen jalka kaverin lantiolla ja toinen tämän jalkojen välissä. Tästä vaihdetaan nilkassa oleva ote kaverin toiseen jalkaan ja jatketaan sivuttaiskuperkeikkamaista pyörähdystä samalla työntäen kaverin jalkojen välissä oleva jalka/sääri kaverin polvitaipeeseen. Tämän pyörähdyksen seurauksena on tavoitteena päästä kaverin selän puolelle. Kaverin jalka on tärkeää pitää tiukasti hallussa nilkasta vetämällä sekä jalalla työntämällä ja tästä kaveria lähdetään "nitkuttamaan" siten, että tämä liukuisi reiden yli syliin. Tämän jälkeen voi vyössä kiinni olevan käden vaihtaa hakemaan oteen kaverin kauluksesta, kiepauttaa alemman hookin paikalleen ja lopuksi viimeistellä selkäkontrollin tuomalla myös toisen käden turvavyöksi ja jalan hookiksi. Oheisella videolla näkyy heti alussa, miltä koko suorituksen pitäisi näyttää, mutta tämän suhteellisen haastavan modernin ju-jutsun ihmelapsen oppii tietysti kunnolla vain itse harjoittelemalla. :)


Varsinaisen berimbolon lisäksi treeneissä harjoiteltiin myös "melkein-boloa" vaihtoehtoisena tapana päästä päälle de la riva -sweepin jälkeen. Periaatteessa kyseessä on yksinkertainen takaperin kuperkeikka sweepin jälkeisestä tilanteesta, jolloin päästään prässäämään oma lantio kaverin jalkojen päälle. Tilanteesta riippuen tästä voi jatkaa matkaa joko sivukontrolliin tai mountiin.

Tulevan sunnuntain treeneissä jatketaan vielä de la rivan, berimbolojen ja melkein-bolojen hiomista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti